Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κούγιας για ψευτογιατρό: Παράνομη η δημοσίευση των στοιχείων του -Δεν έχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις

Ο Αλέξης Κούγιας,ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Τόνισε αρχικά ότι αστυνομία δεν θα έπρεπε να έχει δημοσιεύσει τα στοιχεία του ψευτογιατρού καθώς αυτό είναι παράνομο. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κούγια, θα έπρεπε να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

«Ήταν παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του. Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση του 66χρονου. «Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις», δήλωσε.

Κούγιας:
«Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει
κλίμα»

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 66χρονου, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο ίδιος δεν κρατείται από τις αρχές. «Δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, πέρα από το κλίμα που δημιουργεί η αστυνομία», ανέφερε.

«Διαδικαστικά,
αφού καταθέσουν οι καταγγέλλοντες, ο
τελευταίος που καλείται είναι αυτός
που καταγγέλεται. Τότε παίρνει αντίγραφο
της δικογραφίας, ακόμα και στην
προανάκριση, και μετά δεν γίνεται καμία
διαδικαστική πράξη από την αστυνομία.
Δόθηκαν εντελώς παρανόμως στη δημοσιότητα
οι φωτογραφίες. Δεν έχει κληθεί να δώσει
εξηγήσεις», πρόσθεσε ο νομικός.

Τέλος ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε αγωγές και μηνύσεις κατά της αστυνομίας και των δημοσιογράφων για την δημοσίευση των φωτογραφιών του 66χρονου.


Πηγή