Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Κρέτσος: Ασφαλής η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για το μέλλον του ψηφιακού ραδιοφώνου, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε συνεργασία με το WorldDAB και το EBU.

Στην ημερίδα μίλησαν εκπρόσωποι ξένων χωρών που έχουν ήδη μεταβεί στην ψηφιακή εποχή και μετέδωσαν στο ελληνικό κοινό τις εμπειρίες τους από την ψηφιακή μετάβαση στο DAB. Με θετικά λόγια μίλησαν οι περισσότεροι, κάνοντας λόγο για οικονομικά αλλά και ποιοτικά οφέλη για το κοινό.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στον χαιρετισμό του είπε ότι η Ελλάδα μπορεί και θέλει να ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις και έκανε λόγο για ένα άναρχο τοπίο στο ραδιόφωνο, το οποίο οφείλει άμεσα να ρυθμιστεί. Μίλησε για τα οφέλη του ψηφιακού ραδιοφώνου, την αύξηση του φάσματος, τη μείωση της ακτινοβολίας κ.α.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων αλλά και του κοινού, κάνοντας λόγο για έναν ευρύ διάλογο ο οποίος ξεκινά από σήμερα με τη διοργάνωση αυτού του φόρουμ. Ο γγ Ενημέρωσης σημείωσε τέλος, ότι χρειάζεται ανοικτό μυαλό για να πάμε μπροστά, προσθέτοντας ότι ο δρόμος προς το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι ασφαλής.

localStorage.clear();


Πηγή