Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κρήτη: Ενας νεκρός στο Ηράκλειο από την κακοκαιρία -Αναφορές για αγνοούμενους

Τραγωδία στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς ένας άνδρας να χάνει τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Σύμφωνα με το Creta24, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όταν ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου.

Ενας νεκρός στην Κρητη απο την κακοκαιρία
Ενας νεκρός στην Κρητη απο την κακοκαιρία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην Αγία Πελαγία, η οποία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα στην θάλασσα.

Συγκλονιστικά βίντεο από το χτύπημα της κακοκαιρίας

πλημμυρα
Αγνοούνται τρεις ανθρωποι στην Αγία Πελαγία, φωτογραφία cretapost.gr

Αναφορές για αγνοούμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους στην Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά με την Πυροσβεστική να έχει τεθεί σε κινητοποίηση και να τους αναζητά. Στις δύο αυτές περιοχές θάλασσα και στεριά έγιναν ένα μετά τις ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται από το πρωί ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες ακόμα.

Παράλληλα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών. Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία.

Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.


Πηγή