Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κρεμλίνο: Ουκρανοί «τρομοκράτες» επιτέθηκαν σε μεθοριακή περιοχή -Για ρωσική προβοκάτσια μιλά ο σύμβουλος του Ζελένσκι

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως λαμβάνονται μέτρα για την εξολόθρευση Ουκρανών τρομοκρατών που εξαπέλυσαν διασυνοριακή επίθεση και, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχος, έχουν συλλάβει ομήρους.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, πως οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται εναντίον ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ που εισέδυσε στην περιοχή Μπριάνσκ η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται ανά τακτά διαστήματα από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για την κατάσταση.

G20-Μπλίνκεν: «Η σύνοδος αμαυρώθηκε από τον απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κρίσιμη» η κατάσταση στην Μπαχμούτ, αναγνωρίζει το Κίεβο

Ο Πεσκόφ διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν σχεδιάζει να προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα, όμως είπε πως θα προεδρεύσει του συμβουλίου αύριο Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίασή του.

Από την πλευρά του, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως οι πληροφορίες για επίθεση σαμποτάζ ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας είναι “σκόπιμη πρόκληση”.

Η ιστορία για ουκρανική ομάδα σαμποτάζ στη ΡΟ (Ρωσική Ομοσπονδία) είναι κλασική σκόπιμη πρόκληση, έγραψε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ στο Twitter. Η ΡΟ θέλει να τρομάξει τον λαό της προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση σε μια άλλη χώρα & την αυξανόμενη φτώχεια έπειτα από έναν χρόνο πολέμου, είπε.


Πηγή