Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Κτηματολόγιο: Ουρές και ταλαιπωρία, σε ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία

Αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών, στα Γραφεία Κτηματογράφησης σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις περιφερειακές ενότητες που λήγει η προθεσμία δηλώσεων στο τέλος του μήνα, παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Σε ορισμένες δε περιοχές όπως η Ηλεία, το Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, υπήρξε ταλαιπωρία λόγω της αναμονής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, «συνιστούμε στους πολίτες, δίπλα στους οποίους στεκόμαστε πάντα με σεβασμό και κατανόηση, τις δύο τελευταίες ημέρες συλλογής δηλώσεων, να αποφύγουν την ταλαιπωρία και την αναμονή:

1) Λαμβάνοντας από τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού. Η διαδικασία αυτή δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις ούτε αναμονή για τους πολίτες.

2) Υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στο www.ktimatologio.gr

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται, χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

Σε ποιες περιοχές λήγει η διορία

Σε περιοχές των Π.Ε. Δράμας, Ξάνθης, Θάσου, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας, Λασιθίου και Δυτικής Αττικής, η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019 και πως καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.

Σε ορισμένες άλλες περιοχές (ΠΕ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Δυτική Αττική και Νήσων) στις οποίες η συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε αργότερα (Μάιο και Ιούλιο 2019), παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή