Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κυβέρνηση: Εάν εφαρμόζονταν οι επιλογές της ΝΔ η καταστροφή θα ήταν δεδομένη

«Εάν εφαρμόζονταν οι επιλογές της ΝΔ, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα ήταν σήμερα δεδομένη», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ευτυχώς», σχολιάζουν, «η εφιαλτική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι τέλους, όπως ποτέ δεν θα εφαρμοστεί και το πρόγραμμα σοκ και δέους του κ. Μητσοτάκη».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι, η Ν.Δ. ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «με τρία χρόνια καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε χθες ότι αν εφάρμοζε τις επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ., η χώρα μας θα είχε βγει ήδη από τα μνημόνια το 2015. Παραδέχθηκε έτσι ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας από την Πορτογαλία είναι ο ίδιος και η καταστροφική κυβέρνησή του».

Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Τσίπρα που μεταξύ άλλων είχε δηλώσει απευθυνόμενος στον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα ότι η Πορτογαλία αποτελεί «πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας». «Δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά τα μνημόνια» είπε.

localStorage.clear();


Πηγή