Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κυβερνητικές πηγές: Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη συναίνεση για αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη συναίνεση στη νομοθετική παρέμβαση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση «επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση» και διαβεβαιώνει ότι «αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου», ενώ σημειώνει πως «δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν».

Νομοθετική ρύθμιση για αποκλεισμό του «κόμματος Κασιδιάρη» -Μητσοτάκης: Μπορεί να συμφωνήσουμε με ΣΥΡΙΖΑ

Γαϊτάνης: Νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες μέρες για «φρένο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Αναλυτικά, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

«Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση. Αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου. Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν.

Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα».


Πηγή