Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

«Κυκλώνας» Γεωργούλη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αντιφάσεις και ερωτηματικά για το ποιοι ήξεραν και από πότε

«Το κουτί της Πανδώρας» άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες πριν από τις κάλπες, με την υπόθεση Γεωργούλη να εξελίσσεται σε εφιάλτη, με συνεχείς αποκαλύψεις και καταγγελίες για τον πρώην ευρωβουλευτή του.

Τη στιγμή που η Κουμουνδούρου προετοιμαζόταν για την τελική προεκλογική αντεπίθεση μετά το Πάσχα, χτύπησε ο κυκλώνας «Γεωργούλης», ισοπεδώνοντας τα πάντα, με την αποκάλυψη της καταγγελίας εναντίον του για βιασμό και κακοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου.

Ξεκάθαρη η θέση του Τσίπρα στο θέμα Γεωργούλη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Λαύριο, πήρε ξεκάθαρα θέση, λέγοντας πως ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι μπορεί ο καθένας να έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη δικαιοσύνη, το τεκμήριο της αθωότητας αλλά σε ότι αφορά την Κουμουνδούρου, «σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με έμφυλη βία, με σεξουαλική βία, δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά…». Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Εμείς είμαστε με τα θύματα. Και θα είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες. Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή, καμία σκιά».

Γαϊτανάκι δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργούλη

Εκτός όμως από την καταγγελία, υπήρξε χθες ένα γαϊτανάκι δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν τροφή σε ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση να στρέψουν τα βέλη εναντίον του, λέγοντας πως γνώριζε για την υπόθεση και τόσα χρόνια δεν έκανε το παραμικρό.

Η αρχή έγινε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου στον ΑΝΤ1, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Αλέξη Γεωργούλη πριν από δυο χρόνια. Ο ίδιος ο επικεφαλής της ευρωομάδας μιλώντας στο iefimerida.gr, είπε πως με αφορμή φήμες και κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους είχε καλέσει τον πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν υπάρχει το παραμικρό εναντίον του.

«Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και το θέμα τελείωσε εκεί. Μέχρι χθες που έγινε γνωστή η καταγγελία.

Τσαπανίδου: Από το 2022 ξέραμε φήμες για τον Γεωργούλη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας στο Mega, τοποθέτησε αυτήν την συζήτηση στο 2022, ενώ συμπλήρωσε πως απευθύνθηκαν και στο ευρωκοινοβούλιο για να μάθουν αν υπάρχει καταγγελία εναντίον του κ. Γεωργούλη.

«Η καταγγελία ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Κυκλοφορούσε μία φήμη, υπήρχαν κουτσομπολιά. Καταγγελία όμως δεν υπήρξε. Υπήρξε μία φήμη για κακοποιητική, κακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ‘παιδιά ψάξτε το’. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Αισθάνθηκε μάλιστα και προσβεβλημένος και από τον τρόπο που το ψάξαμε. Δεν υπήρξε και επιβεβαίωση από το Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πόπη Τσαπανίδου.

Όσον αφορά τις κατηγορίες από το ΠΑΣΟΚ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που αποκάλυψε την ταυτότητα της καταγγέλλουσας στα ΜΜΕ, από την Κουμουνδούρου αρνούνταν κατηγορηματικά λέγοντας πως ποτέ δεν θα έκαναν μια τέτοια απρέπεια και επέστρεφαν τα βέλη δείχνοντας προς άλλες κατευθύνσεις.


Πηγή