Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κωνσταντινόπουλος: «Δώρο» προς τους βουλευτές του οι εξαγγελίες Τσίπρα

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν ένα «δώρο» του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μετά από τις γιορτές πρέπει να ψηφίσουν δύσκολα μέτρα, τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο κ. Τσίπρας με την κίνηση αυτή προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Γι’ αυτό βιάστηκε! Ηταν το δώρο τους για τα Χριστούγεννα, αφού πρέπει μετά τις γιορτές να ψηφίσουν πάλι εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, όπως είναι το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η αύξηση της φορολογίας από 01/01/2017», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ο κόσμος τους γνωρίζει καλά πια, θα πάρει τα χρήματα και θα τον ”μαυρίσει” όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος καθημερινά βάζουν στη ζυγαριά τις εκλογές και την καρέκλα της εξουσίας και η πλάστιγγα γέρνει στη διατήρηση της εξουσίας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία και αν εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, απάντησε: «Είπα ότι ήταν ”δώρο” για τους βουλευτές του για να αντέξουν τα χειρότερα που έρχονται. Θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι την τελευταία μέρα. Οι πολίτες γνωρίζουν πια, ότι εκτός από το να λένε ψέμματα, είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να τους εμπιστευθούν».

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα για γνωστά στελέχη του χώρου που σχεδιάζουν νέο κόμμα, τόνισε: «Σέβομαι την πορεία και τις απόψεις όλων των στελεχών και όλοι μαζί είμαστε υπερήφανοι για τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ. Μάθαμε από τα λάθη μας και δεν θα τα επαναλάβουμε. Πόσο μάλλον άνθρωποι που επί πολλά χρόνια βρέθηκαν γύρω από τα υπουργικά τραπέζια, έχοντας τη διαφορετική άποψή τους και τώρα δεν μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για τον προοδευτικό χώρο της χώρας. Η στήριξη της παράταξης δεν είναι στήριξη σήμερα στην κ. Γεννηματά, χθες στον κ. Βενιζέλο ή αύριο σε κάποιον άλλον. Είναι στήριξη στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας, με βάση τις οποίες συμμετέχουμε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 


Πηγή