Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κωνσταντινόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν τα ονόματα των ευρωβουλευτών που δεν πλήρωναν τους φόρους

Σε παρέμβασή του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αντιπροέδρος της Βουλής στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε στη φορολογία των ευρωβουλευτών.

«Με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ η Κυβέρνηση νομοθετεί τη φορολόγηση των αποζημιώσεων και των συντάξεων των Ελλήνων ευρωβουλευτών από το 2022 και μετά. Ουσιαστικά, αν και είναι θετικό μέτρο, δικαιώνονται όσοι δεν έχουν πληρώσει», είπε αρχικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ –ως κυβέρνηση- έλεγε ότι οι ευρωβουλευτές πρέπει να πληρώσουν επίσημα τους φόρους τους. Αναρωτιέμαι γιατί η σημερινή κυβέρνηση δε νομοθέτησε νωρίτερα ενώ η ΑΑΔΕ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητούσαν από τους Ευρωβουλευτές να πληρωθούν οι φόροι και γιατί δεν πλήρωναν φόρους οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το ζητούσε;», πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για «ηθικό ζήτημα», τονίζοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε πληρώσει τους φόρους και την εισφορά αλληλεγγύης». 

«Πυρά» κατά ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που δεν πλήρωσαν φόρους

«Καλούμε τα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους διαφάνειας να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ευρωβουλευτών τους που δεν πλήρωναν τους φόρους. Είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι τελικά. Οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατά πλειοψηφία δεν πλήρωσαν φόρους και εισφορά αλληλεγγύης. Περιμένουμε από τα κόμματα να μας ενημερώσουν», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.


Πηγή