Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κόλλια – Τσαρουχά: Οι ΑΝΕΛ μετέτρεψαν την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας σε πολιτική δύναμη

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην ομιλία της στο 3ο Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και με αφορμή τις επικρίσεις εις βάρος των ΑΝΕΛ για «ενδιαφέρον μόνο για την εξουσία», είπε ότι τα στελέχη των ΑΝΕΛ ουδόλως ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα, ακούγοντας τη φωνή της κοινωνίας, επέλεξαν από το 2012 τη συμμετοχή τους σε ένα δύσκολο εγχείρημα.

Όσοι ήθελαν καρέκλες της εξουσίας έμειναν αλλού, υπηρετώντας την ολιγαρχία του πλούτου και το μιντιακό κατεστημένο, είναι ένοχοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού, πρόσθεσε.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετέτρεψαν την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας σε πολιτική δύναμη και σε ένα πρόγραμμα για το σήμερα και το αύριο και τόνισε ότι σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται πως έχουν μια κυβέρνηση και μια πολιτεία Δικαιοσύνης, Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

Έκανε λόγο για το «τέρας της διαπλοκής» που επιχειρεί να «υπονομεύσει την απελευθέρωση της χώρας» και πρόσθεσε ότι «πριν το τέλος του 2016 επιβεβαιώνονται οι δύσκολες επιλογές (των ΑΝΕΛ) του 2015».

«Στόχος μας είναι ένα μέλλον ευημερίας για τον λαό με εθνική κυριαρχία και ισχύ για την πατρίδα μας», επιλέξαμε τον δρόμο να οδηγήσουμε την πατρίδα μας μέσα από τις συμπληγάδες του ελληνικού και ευρωπαϊκού κατεστημένου» είπε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, η οποία προέβη εν συντομία και σε απολογισμό του έργου της ως στελέχους της κυβέρνησης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων και τις επαφές που είχε με ομολόγους της από χώρες της Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων της Ελλάδας.

«Οι κοινωνίες αναζητούν έκφραση και εκπροσώπηση, οι ΑΝΕΛ είναι όλοι οι Έλληνες, με την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφιλιώνουμε τους Έλληνες» τόνισε η κ. Κόλλια -Τσαρουχά, καταλήγοντας: «Δεν είμαστε συνέχεια κανενός, ούτε αποτελούμε άλλοθι για κανένα, συνεχίζουμε ως Έλληνες, ως ανεξάρτητοι, είμαστε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».


Πηγή