Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Κόλπο γκρόσο» η κλοπή τιμαλφών από την έκθεση της Βενετίας

«Κόλπο γκρόσο» χαρακτηρίζουν, πλέον, τη κλοπή τιμαλφών από την έκθεση της Βενετίας «Θησαυροί των Μογκούλ και των Μαχαραγιά», τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, από το μέγαρο Παλάτσο Ντουκάλε εκλάπησαν δυο σκουλαρίκια και ένα περιδέραιο από διαμάντια και χρυσό. Η αρχική εκτίμηση της αξίας τους ήταν μόνον κάποιον δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τις τελευταίες ώρες, όμως, νέα εκτίμηση ανεβάζει την αξία τους στα δυο με τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η εντυπωσιακή διαφορά, μπορεί να οφείλεται, όπως φαίνεται, στο ποσό που είχε δηλωθεί στο τελωνείο, ίσως και λόγω του κόστους της ασφάλισης των εκθεμάτων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών (βάσει και κυκλώματος με κρυφές κάμερες) δυο άνδρες κατάφεραν να πάρουν τα τιμαλφή χωρίς να σπάσουν την γυάλινη θήκη, αλλά και να καθυστερήσουν την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Πολλοί αναλυτές, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θεωρούν ότι τα κλοπιμαία δεν θα μπορέσουν να πουληθούν εύκολα, διότι είναι μοναδικά κομμάτια που μπορούν να εντοπισθούν χωρίς μεγάλη δυσκολία. Εκτός και αν πρόκειται για «ληστεία κατά παραγγελία», για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, που είχε προπληρώσει τους κλέφτες. Τα μέτρα ασφαλείας της έκθεσης είχαν συμφωνηθεί, όπως μεταδίδει η Rai, από τους οργανωτές και την αστυνομία της Βενετίας.

localStorage.clear();


Πηγή