Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κόντε: Το πλοίο Lifeline θα γίνει δεκτό σε λιμάνι της Μάλτας

Στην υπόθεση του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο βρίσκεται εδώ και έξι ημέρες στα ανοικτά της Μάλτας, αναφέρθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Μίλησα με τον πρόεδρο της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ. Το πλοίο της Lifeline θα ελλιμενιστεί στην Μάλτα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Συνεπής προς τη βασική αρχή της πρότασής μας για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την οποία όποιος αποβιβάζεται στις ακτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, αποβιβάζεται στην Ευρώπη, η Ιταλία θα συμβάλει και θα κάνει δεκτό ένα ποσοστό των μεταναστών που βρίσκονται στο Lifeline, με την προσδοκία να κάνουν το ίδιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως εν μέρει έχει ήδη προαναγγελθεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έγραψε στο Twitter:

«Δεύτερη φορά. Μετά την μκο Aquarius η οποία εστάλη στην Ισπανία, τώρα είναι η σειρά του Lifeline, που θα πάει στην Μάλτα. Αυτό το παράνομο πλοίο επιτέλους θα κατασχεθεί. Για τα παιδιά και τις γυναίκες που το σκάνε πραγματικά από τον πόλεμο, οι πόρτες είναι ανοικτές, για όλους τους άλλους όχι. Στοπ στην εισβολή».

localStorage.clear();


Πηγή