Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κόντρα υπουργείου Οικονομικών και ΝΔ για συνεργάτη του Τσακαλώτου

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Οικονομικών για συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται πως «σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, βασικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεδομένου ότι για την απόδοση της εν λόγω αμοιβής απαιτείται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες του φέρονται -βάσει των ισχυρισμών του καταγγέλλοντα- να ζήτησαν μίζα για να προωθήσουν το αίτημά του».

Σύμφωνα με την Πειτραιώς, «είναι προφανές ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα.

Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, «αναμένοντας από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του».

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

«Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017.

Τους συνιστούμε να είναι:

α) πιο προσεκτικοί και
β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore», ανέφερε στην απάντησή του το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΝΔ επανήλθε στο θέμα, τονίζοντας πως «με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται ότι υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου έχει παραπεμφθεί πλέον στην Δικαιοσύνη».

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι αυτό «δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη:

1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;» ρωτά η ΝΔ με την ανακοίνωσή της.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η υπόθεση της καταγγελίας, στην οποία αναφέρεται η Ν.Δ, έχει παραπεμφθεί στoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τις 14 Νοεμβρίου του 2017, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του υπουργού Οικονομικών.

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», απάντησε το υπουργείο Οικονομικών στη νέα ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

localStorage.clear();


Πηγή