Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κύκλοι του υπ.Προστασίας του Πολίτη απαντούν στον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ: «Να γίνει σεβαστή η απόφαση της κυβέρνησης»

Στις αιχμές του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Σκούμα απαντούν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την αντικατάστασή του σήμερα από το ΚΥΣΕΑ.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η απόφαση για αντικατάστασή του ανήκει στο ΚΥΣΕΑ και ελήφθη με γνώμονα την αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της ΕΛΑΣ ενώ κάνουν αναφορά στην κατανοητή ανθρώπινη πικρία.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν:

«Η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ ανήκει στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο με αυτή την αρμοδιότητα, το ΚΥΣΕΑ και πάρθηκε, ομόφωνα, με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.
Είναι κατανοητή ασφαλώς κι η ανθρώπινη πικρία αλλά θα πρέπει να γίνει σεβαστή η κυβερνητική απόφαση και ο συλλογικός στόχος της».

Οι αιχμές του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Σκούμας στην ανακοίνωσή του, μετά την αντικατάστασή του από το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα κάνει λόγο για «πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού» και προσθέτει ότι «δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός».

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Λάζαρος Μαυρόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα το πρωί, στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ενώ στον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αντικατάστασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ επηρεάστηκε από τους χειρισμούς της προηγούμενης εβδομάδας σε ότι αφορά στα συλλαλητήρια. Επιδίωξη είναι η βελτίωση και «η πιο αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι κύκλοι του υπουργείου.


Πηγή