Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κύκλοι του υπ. Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν ενημέρωση στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Κολωνού

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποκάλυψη στοιχείων για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Από κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από την ανακοίνωση διαγραφής στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης διευκρινίζονται τα εξής:
Ο Υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, διότι, πρώτον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απήντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλοι οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή τη διαγραφή μέλους του καθώς αποκαλύφθηκε ότι συνομιλούσε μέσω της εφαρμογής blindchat με τη 12χρονη στον Κολωνό. Στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι υπήρχε επίσημη επικοινωνία με το υπουργείο και ενημέρωση για το μέλος του κόμματός τους.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για επίσημη επικοινωνία με το Υ.Προ.Πο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία


Πηγή