Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κύπρος: Αυστηρές εντολές Χριστοδουλίδη για τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων και τη φρουρά προσώπων της κυβέρνησης

Αυστηρές εντολές για τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού και ευρύτερου δημοσίου τομέα έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συνεπεία αυτού και έπειτα από σχετικές αναφορές του Προέδρου Χριστοδουλίδη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 8/3/23, η υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, απέστειλε χθες επιστολή προς όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς.

Στην επιστολή, που εστάλη κατόπιν οδηγιών του ΠτΔ, η κ. Πική υπενθυμίζει πως βάσει των κανονισμών τα οχήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων των υπουργών και υφυπουργών, περιλαμβανομένων επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων και δεν επιτρέπεται να οδηγούνται από τον/την σύζυγο, ή άλλο συγγενικό πρόσωπο, ή οποιοδήποτε άλλο, μη εξουσιοδοτημένο άτομο.

Συστάσεις Χριστοδουλίδη για υποδειγματική εικόνα των αξιωματούχων του κράτους

Σχετικά με τους αστυνομικούς/φρουρά, αυτοί θα πρέπει να συνοδεύουν υπουργούς και υφυπουργούς μόνο στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ή όπου αλλού κρίνεται απολύτως απαραίτητο και κατά τρόπο που να αποφεύγεται η κατάχρηση.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η σύσταση γίνεται στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και της υποδειγματικής εικόνας που πρέπει να δίνουν όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.


Πηγή