Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΛΑΕ κατά ακροδεξιών και ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Χίου

«Τις επιθέσεις ακροδεξιών και μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος προσφύγων και αλληλέγγυων στη Χίο» καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα. Επιτίθεται επίσης και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο αναφέρει ότι «σε μια συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης, μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε ανακοίνωσή του στις 18/11/16, προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες για το ξέσπασμα των επεισοδίων στους πρόσφυγες και στους αλληλέγγυους, οι οποίοι δέχθηκαν άγριες επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ από «αγανακτισμένους» πολίτες, με αποτέλεσμα να καούν σκηνές και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές».

Η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου «σε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ενισχύοντας τη ρητορική των «αγανακτισμένων», εξομοίωσε τους αλληλέγγυους με τους ακροδεξιούς, συκοφαντώντας την αλληλεγγύη και απαιτώντας από τους πρόσφυγες να μην αντιδρούν ούτε στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν, ούτε στις επιθέσεις που δέχονται».

Με την ανακοίνωσή του, προσθέτει η ΛΑΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου «αφαίρεσε κυνικά το προσωπείο της δήθεν φιλικής προς τους πρόσφυγες κυβερνητικής πολιτικής, αποκαλύπτοντας το ωμό πραγματικό περιεχόμενο της. Περιεχόμενο που δεν αλλάζει στο παραμικρό με τις συστάσεις του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.

Μπαλάφα για «υπομονή» και τις υποσχέσεις του για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στο άδηλο μέλλον».

Η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει ότι η πολιτική αυτή συμβαδίζει πλήρως με τις προτροπές της ΝΔ και του βουλευτή της Μ. Βαρβιτσιώτη για «επαναπροωθήσεις» και την κατασκευή «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων» (φυλακών) για τους μετανάστες.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, επισημαίνει η ΛΑΕ, όχι μόνο δεν θα υποστείλει τον αγώνα της, αλλά αντίθετα, θα τον εντείνει.


Πηγή