Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΛΑΕ: Πρωτομαγιά με αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους κρατούμενους

«Σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις ενάντια στο προωθούμενο 4ο μνημόνιο, νέας κατεδάφισης συντάξεων και εργασιακών σχέσεων, μεγαλύτερης φορολεηλασίας και ολοκληρωτικού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου» καλεί το λαό και τη νεολαία, σε μήνυμά μας για την Εργατική Πρωτομαγιά, η Λαϊκή Ενότητα.

Παράλληλα, εκφράζει «την αλληλεγγύη της στους 1.600 Παλαιστίνιους αγωνιστές – κρατουμένους στις φυλακές του Ισραήλ, που κάνουν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητώντας το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και των διεθνών συνθηκών που τα προστατεύουν». Πρόκειται για την επικοινωνία με συγγενικά τους πρόσωπα και νομικούς υπερασπιστές τους και την κατάργηση των βίαιων προσαγωγών τους, προσθέτει.

Η ΛΑ.Ε. αναφέρει επίσης στο μήνυμά της ότι «αγωνίζεται για να σταματήσουν από το κράτος του Ισραήλ οι μαζικές και αυθαίρετες συλλήψεις των αγωνιστών, για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση».

Για το λόγο αυτό, σημειώνει, συνδιοργανώνει κοινή πρωτομαγιάτικη προσυγκέντρωση με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες των Παλαιστινίων στις 10:30 το Πρωί της 1ης Μάη, στη Χαλκοκονδύλη και Πατησίων και εν συνεχεία πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία, και καλεί τους πολίτες και ειδικότερα την παλαιστινιακή κοινότητα στη χώρα μας να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά τόσο στη συγκεκριμένη προσυγκέντρωση όσο και στην πορεία προς τη Βουλή και την ισραηλινή πρεσβεία.


Πηγή