Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΛΑΕ: Ταφόπλακα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας περιόδευσαν στελέχη της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης, να νομοθετήσει εντός των αμέσως επόμενων ημερών την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τα στελέχη του κόμματος σε επαφές που είχαν με τους εμπόρους, υπογράμμισαν την αντίδρασή τους σε σχέση με την επίμαχη απόφαση, καθώς εκτιμούν ότι θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας και τον κόσμο της εργασίας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίστηκε ότι η κατάργηση της Κυριακής στο χώρο του εμπορίου, θα είναι ένα προκλητικό δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα. Ενώ εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξει νέο «κύμα» λουκέτων, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία στην χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η ΛΑΕ, καλεί τους εμποροϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες σε κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου με το 4ο μνημόνιο» και υποστηρίζει ότι έτσι θα σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση, στην μνημονιακή αντιπολίτευση, που στηρίζει αυτό το μέτρο και στους δανειστές.


Πηγή