Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Λαφαζάνης: Σε ρόλο που θα ζήλευε και ο χειρότερος αλαζόνας αποικιοκράτης ο Σόιμπλε

Την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανεξαρτησίας, αποτινάσσοντας την υποτέλειας και τα μνημόνια της λιτότητας και του ξεπουλήματος»,εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωσή του μετά την σημερινή περιοδεία του στην Β Περιφέρεια Πειραιά.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι ο Ομπάμα ήρθε στην Ελλάδα περισσότερο για να βελτιώσει την δική του εικόνα ως απερχόμενος και στην ουσία ηττημένος, πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι για να βοηθήσει την Ελλάδα, την οποία επί οκτώ χρόνια στην Προεδρία των ΗΠΑ ”χαντάκωνε”, στηρίζοντας τη μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της πατρίδας μας και υποστηρίζοντας την παραμονή της στη γερμανική φυλακή του ευρώ. Πρόσθεσε ότι «αυτό που έμεινε στον τόπο για άλλη μια φορά, μετά την αποχώρηση Ομπάμα, είναι η δουλοφροσύνη και η απεριόριστη υποτέλεια των μνημονιακών υπαλλήλων της χώρας μας απέναντι στις ΗΠΑ, δουλοφροσύνη και υποτέλεια, οι οποίες συνιστούν την πραγματική γάγγραινα για τον τόπο».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για το χρέος, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «αν ο Ομπάμα δεν προσέφερε τίποτα, παρά μόνο ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα στη χώρα, την οποία έσπρωξε από το 2010 άρον – άρον στη μνημονιακή περιπέτεια, έδωσε, όμως, αφορμή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξαπολύσει μύδρους σε βάρος του τόπου και του λαού μας και να κλείσει κάθε χαραμάδα για οποιαδήποτε μέτρα ”ελάφρυνσης” στο ελληνικό χρέος, έστω και αν αυτά που συζητούνται ούτε για ασπιρίνη δεν μπορούν να εκληφθούν». Σημείωσε επίσης ότι το χειρότερο, όμως, είναι ότι «ο Β. Σόιμπλε, σε ένα ρόλο που θα τον ζήλευε και ο χειρότερος αλαζόνας αποικιοκράτης, ουσιαστικά κατάγγειλε αδίστακτα και με περιφρόνηση τους ”δουλοπάροικους” της ελληνικής αποικίας, που δυσπραγούν και πένονται, για ”ασωτία” και σπατάλες, συνεχίζοντας, όπως είπε, να παίρνουν υψηλές συντάξεις και κοινωνικές παροχές και γενικώς ”να ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους».

Στην ουσία, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης οι καταγγελίες Σόιμπλε αποτελούν εντολές στην ελληνική μνημονιακή τάξη για συνέχιση και κλιμάκωση της σκληρής λιτότητας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκτίμησε ότι ζούμε μια περίοδο όπου ευρωζώνη και ΕΕ βρίσκονται σε παρακμή και κλυδωνίζονται, ενώ η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζει κρίση και απειλείται με ανατροπή και πρόσθεσε: «Σε μια τέτοια φάση η Ελλάδα μπορεί, περισσότερο από πριν, να διασφαλίσει την κυριαρχία της και να χαράξει έναν ανεξάρτητο δρόμο έξω από την ευρωζώνη, σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, με σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίηση των τραπεζών, παραγωγική ανασυγκρότηση, ενίσχυση μισθών και συντάξεων κλπ.»


Πηγή