Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λαϊκή Ενότητα: Πρωτοφανές όργιο της ισπανικής Αστυνομίας

Τη στάση της ισπανικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στην Καταλονία καταδίκασε η Λαϊκή Ενότητα.

«Το πρωτοφανές όργιο της Ισπανικής αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στην Καταλονία δεν αφορά μόνο το εξωνημένο καθεστώς Ραχόι αλλά και αποκαλύπτει το πραγματικό και αποκρουστικό ολοκληρωτικό πρόσωπο της ΕΕ», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση καθώς -όπως υπογραμμίζει- μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει απερίφραστα την αστυνομική βία και τρομοκρατία του καθεστώτος Ραχόι.

«Εκφράζουμε αυτήν την ώρα την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξή μας στον καταλανικό λαό και καλούμε όλες τις πλευρές να στηρίξουν πλήρως τη δημοκρατία στην Καταλονία ενάντια στον αυταρχισμό του Ραχόι και να κάνουν σεβαστό το δημοψήφισμα των πολιτών της», σημειώνει ο κ. Λαφαζανης.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ, καταλήγοντας σημειώνει ότι «οι τραγικές αντιδημοκρατικές εξελίξεις στην Καταλονία, μετά και τις γερμανικές εκλογές, με την άνοδο της ακροδεξιάς, δείχνουν τη βαθιά χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ και καθιστούν πιο επιτακτική ανάγκη μια δημοκρατική ανατροπή στην χώρα μας με μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και πραγματικά δημοκρατική χωρίς την κηδεμονία Βερολίνου και Βρυξελλών».

Ο κ. Λαφαζάνης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν αύριο στην πορεία διαμαρτυρίας, στις 6.00μ.μ. από το Σύνταγμα προς την ισπανική πρεσβεία.

localStorage.clear();


Πηγή