Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Λεία «μαμούθ» σε διάρρηξη στη Βάρκιζα: Άρπαξαν από οικογένεια Ουκρανών κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου

Η «διάρρηξη του εκατομμυρίου» έγινε το πρωί της Τετάρτης σε σπίτι στη Βάρκιζα, όταν οι δράστες κατάφεραν να φύγουν με λεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Όλα συνέβησαν στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης. Στόχος ήταν μια οικογένεια από την Ουκρανία, η οποία είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες, εξαιτίας της εισβολής στης Ρωσίας. Οι γονείς ήταν ευκατάστατοι, οπότε κατάφεραν να φύγουν από την Ουκρανία, παίρνοντας μαζί τους πολλά μετρητά και κοσμήματα.

Νοίκισαν μαζί με την 26χρονη κόρη τους μια μεζονέτα στην οδό Θησέως στη Βάρκιζα. Σήμερα, όμως, οι γονείς έλειπαν σε ταξίδι στο εξωτερικό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega. Στις 9.30 το πρωί η 26χρονη κόρη ειδοποίησε την αστυνομία, γιατί διαπίστωσε ότι το σπίτι τους είχε γίνει στόχος διαρρηκτών.

Οι δράστες της διάρρηξης στη Βάρκιζα άνοιξαν δύο χρηματοκιβώτια

Όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι δράστες άνοιξαν δύο χρηματοκιβώτια που είχα η οικογένεια, τα οποία περιείχαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας περίπου 500.000, καθώς και 60.000 δολάρια σε μετρητά.

Πριν φύγουν, όμως, αφαίρεσαν και μία βαλίτσα, η οποία είχε και αυτή κοσμήματα αξίας επίσης 500.000 ευρώ, συν άλλα 25.000 δολάρια. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, εκτιμάται ότι η επιδρομή που έγινε το πρωί σε αυτή την οικεία στη Βάρκιζα ήταν στοχευμένη.


Πηγή