Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λεβέντης: Εκτιμώ ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριο

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα γίνουν οι εκλογές, εκτιμά πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας θα αιφνιδιάσει, δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα πετάξει την “πυρακτωμένη μπάλα” στη ΝΔ. Δεν θα αντέξει να σηκώσει όλο το βάρος της εγκληματικής συμφωνίας στις πλάτες του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, τόνισε ότι «η πόλωση θα είναι σκληρή, αλλά στις εκλογές ο λαός θα ενισχύσει την Ένωση Κεντρώων, γιατί είναι ένας κομματικός οργανισμός που παλεύει για τις θέσεις του επί 40 χρόνια», ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι «πρέπει να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα διάταξη που δεν θα επιτρέπει να φεύγουν από τα κόμματα βουλευτές που εξελέγησαν με λίστα».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

Σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία θα στηρίξει η Ένωση Κεντρώων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει προσωπικότητες ανεξάρτητες και ικανές για να λύσουν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και τόνισε ότι μία τέτοια υποψηφιότητα είναι αυτή του υποψηφίου περιφερειάρχη, Δημήτριου Σαραβάκου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ερωτηθείς για το ποια θέση θα κρατήσει η Ένωση Κεντρώων στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση με θετικά μέτρα για τους πολίτες, δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίζει ότι είναι καλό για την κοινωνία και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό γιατί τόσα χρόνια έκοβε μισθούς και συντάξεις και τώρα επιστρέφει ψίχουλα. Αυτό είναι πολιτική ανευθυνότητα».

Τέλος, κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το Μακεδονικό και «εάν δέχεται τη συμφωνία των Πρεσπών που έχει το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή