Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Λεβέντης: Η Βουλή ψήφισε πολιτικά στην υπόθεση Novartis, όχι επί της ουσίας

Την άποψη ότι «είναι λάθος οι εισαγγελείς όταν συναντούν ένα πολιτικό πρόσωπο να τον στέλνουν κατευθείαν στη Βουλή» εξέφρασε, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αιτιολογώντας ότι «πρέπει πρώτα να ψάχνουν, να τεκμηριώνουν την κατηγορία και μετά να τις στέλνουν στη Βουλή. Γιατί η Βουλή τώρα ψήφισε πολιτικά. Δεν έψαξαν το νομικό μέρος, αν τα πήρανε στ’ αλήθεια, αν είναι κλέφτες».

Ο κ. Λεβέντης μίλησε και για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, σημειώνοντας: «Εάν ήταν στο χέρι μας για το πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια θα προτείναμε να ονομαστούν Σκόπια. Εάν είχαμε μπροστά μας τον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος των Σκοπίων θα του λέγαμε πως θα μπορούσαμε να τους διευκολύνουμε σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα σε οικονομικά ζητήματα, να στηρίξουμε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη, όμως, εγκατάλειψη της χρήσης του ονόματος Μακεδονία.

Αν δεν το δέχονταν, δεν θα αναγνωρίζαμε ποτέ τα Σκόπια παρά μόνο με το τρέχον όνομα και δεν θα προχωρούσαμε καμία οικονομική διευκόλυνση, δεν θα βοηθούσαμε τα Σκόπια για είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρωών, «τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία συμβάλλουν σε προδοσία. Όπως έκανε και ο Καραμανλής με τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου, όπου έβαλε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο ανοίγοντας, ουσιαστικά, την πόρτα στην Τουρκία ώστε να κάνει απόβαση στη Μεγαλόνησο μερικά χρόνια αργότερα».

localStorage.clear();


Πηγή