Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ληστεία στη Rolex: Αυτός είναι ο 63χρονος «Ροζ Πάνθηρας» που έδρασε ως Δούρειος Ιππος

Στην ταυτοποίηση των ληστών -ομάδας Ροζ Πάνθηρες- που διέπραξαν την ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας στις 20 Δεκεμβρίου 2022 προχώρησε η ΕΛΑΣ, συλαμβάνοντας, μάλιστα, χθες, δύο εξ’ αυτών.

Η ομάδα των ληστών της Rolex, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα «Pink Panthers», δρώντας συντονισμένα και απολύτως μελετημένα, κατάφεραν να αποσπάσουν 24 πολυτελή ρολόγια αξίας 135.000 ευρώ.

Η ΕΛΑΣ κατάφερε να ταυτοποίηση τα μέλη της ομάδας των ληστών. Πρόκειται για 5 άτομα, ένας Ελληνας και 4 αλλοδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για:

  • εγκληματική οργάνωση,
  • ληστεία,
  • διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία
  • καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

«Ροζ Πάνθηρες»: Τα προφίλ των «εισαγόμενων» ληστών της Rolex -Πανούργοι, βίαιοι, με δίκτυο για τα κλεμμένα

Ληστεία στη Rolex: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι «Ροζ Πάνθηρες» που ένοπλοι άρπαξαν 24 πολυτελή ρολόγια -Πώς έδρασαν

Πώς δρουν οι Ροζ Πάνθηρες, πώς οργανώνουν τις ληστείες

Η ομάδα των πέντε ληστών ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers, οι οποίες στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία τα οποία χτυπούν με δύο τρόπους: Ληστεία “smash and grab” ή διάρρηξη “ram and raid”.

Η σπασμένη βιτρίνα της Rolex μετά τη ληστεία
Η σπασμένη βιτρίνα της Rolex μετά τη ληστεία

Η ομάδα των ληστών της Rolex στην Αθήνα προκειμένου να οργανώσουν το χτύπημά τους είχαν δράσει απολύτως οργανωμένα στη χώρα (ο 47χρονος, ο 48χρονος και ο 63χρονος) και είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, αφαιρώντας 2 μοτοσυκλέτες, κάνοντας ορμητήριό τους διαμερίσματα τύπου Airbnb για ελάχιστες ημέρες και διαμένοντας οι τρεις εξ’ αυτών στην Ελλάδα για το ελάχιστο απαραίτητο διάστημα, δηλαδή λίγο πριν τη ληστεία μέχρι και αμέσως μετά.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Ροζ Πάνθηρες που χτύπησαν τη Rolex στην Αθήνα

  • 47χρονος αλλοδαπός: Ο 47χρονος είναι ο ληστής που έσπασε με σφυρί τη βιτρίνα και έκλεψε τα ρολόγια. Είναι επίσης ο άνθρωπος που είχε κλέψει τις δυο μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας και ο άνθρωπος που διοχέτυσε τα ρολόγια στο εξωτερικό. Θεωρείται ο αρχηγός της οργάνωσης.
  • 35χρονος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας: Είναι ο ληστής που έκανε την επιτήρηση έξω από τη Rolex ενώ οι υπόλοιποι της ομάδας έκλεβαν τα ρολόγια. Είναι επίσης ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα-ορμητήριο.
  • 48χρονος αλλοδαπός: Είναι ο ληστής που ακινητοποίησε στο έδαφος το υπάλληλο security της Rolex.
  • 35χρονος Ελληνας: Είναι ο ληστής που απείλησε με όπλο τον υπάλληλο της Rolex και τον σεκιουριτά. Κατά τη διάρκεια της ληστείας μιλούσε ελληνικά για να αποπροσανατολίσει τις αρχές θεωρώντας ότι οι δράστες είναι κάποια ελληνική εγκληματική οργάνωση.
  • 63χρονος αλλοδαπός: Είναι ο ληστής που ενήργησε ως Δούρειος Ιππος. Παρίστανε τον ανήμπορο ηλικιωμένο αναγκάζοντας τον σεκιουριτά να κρατήσει για περισσότερη ώρα ανοιχτή την πορτα του κασταστήματος έτσι ώστες να προλάβουν να μπουν σε αυτό και οι υπόλοιποι ληστές.
Ο 63χρονος Ροζ Πάνθηρας, «Δούρειος Ιππος» στη ληστεία του καταστήματος της Rolex
Ο 63χρονος Ροζ Πάνθηρας, «Δούρειος Ιππος» στη ληστεία του καταστήματος της Rolex

Χθες συνελήφθησαν οι δύο 35χρονοι σε Πειραιά και Γέρακα. Οι υπόλοιποι, δηλαδή, ο 47χρονος,ο 48χρονος και ο 63χρονος που είχαν έλθει στη χώρα αποκλειστικά για τη ληστεία αναζητούνται στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι οι δύο κλεμμένες μηχανές βρέθηκαν μερικές ημέρες μετά τη ληστεία και επιστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους.


Πηγή