Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Λιβανός: «Δυνατότητες επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα μέσω του αναπτυξιακού νόμου»

Στις δυνατότητες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Όπως τονίζει ο κ. Λιβανός, για πρώτη φορά επετεύχθη, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νικόλαο Παπαθανάση, η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εκκοκκιστηρίων με χρηματοδότηση μέσω του Αναπτυξιακού.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στις δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας που δίνει ο νέος νόμος στα επενδυτικά σχέδια θερμοκηπιακών επιχειρήσεων,
σε συνδυασμό με τα προγράμματα του ΠΑΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το Ταμείο Μικρών Δανείων της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των εγκαταστάσεων στο συνολικό προϋπολογισμό του επενδυτικού σχεδίου αυξάνεται από το 45% που είναι σήμερα, στο 60%.

«Τέλος» όπως σημειώνει, «συμπεριλαμβάνουμε τους δικαιούχους των ευεργετημάτων του Αναπτυξιακού και τις Οργανώσεις παραγωγών γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσω του “συνεταιρίζεσθαι” ο πρωτογενής τομέας μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης».


Πηγή