Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε σε δημοτικό σχολείο στο Γουίμπλεντον -Αναφορές για τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δημοτικό σχολείο στο Γουίμπλεντον, λίγο έξω από το Λονδίνο, και υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η Αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως «σοβαρή σύγκρουση». Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο πυροσβεστικά οχήματα, δύο διασωστικά και ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο.

Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τα κορτ του All England Club, όπου διεξάγεται το φημισμένο Όπεν του τένις, το Wimbledon. Πρόκειται για ένα προπαρασκευαστικό σχολείο θηλέων που φοιτούν κορίτσια ηλικίας από 4 έως 11 ετών.

Φρίκη στο μετρό του Λονδίνου: Άνδρας αυτομαχαιρώθηκε κι αυτοκτόνησε μπροστά σε έντρομους επιβάτες

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας του Μέρτον, «οι αστυνομικοί ανταποκρίνονται σε περιστατικό σε δημοτικό σχολείο στο Camp Road του Wimbledon. Μας κάλεσαν στις 9:54 και μας ανέφεραν ότι ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ένα κτίριο του σχολείου. Αρκετά άτομα νοσηλεύονται στο σημείο. Θα μοιραστούμε περαιτέρω ενημερώσεις όταν μπορούμε».

Η ενημέρωση της Αστυνομίας: «Δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια»

Λίγο αργότερα από την αρχική ενημέρωση, ήρθε η επιβεβαίωση ότι δεν πρόκειται για γεγονός που συνιστά τρομοκρατική επίθεση και «διενεργείται έρευνα για να κατανοηθούν οι πλήρεις συνθήκες τού τι συνέβη».

Ο βουλευτής του Γουίμπλεντον, Στέφεν Χάμοντ, «τιτίβισε» σχετικά με το συμβάν εκφράζοντας την ανησυχία του «για το Study Preparatory School στο Camp Road σήμερα το πρωί. Έχει δηλωθεί ένα μεγάλο περιστατικό και γνωρίζω ότι όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου απευθύνονται σε όλους στο The Study».

Το σημείο του συμβάντος στο Γουίμπλεντον

Το σημείο όπου έγινε το συμβάν στο Γουίμπλεντον, λίγο έξω από το κέντρο του Λονδίνου
Το σημείο όπου έγινε το συμβάν στο Γουίμπλεντον, λίγο έξω από το κέντρο του Λονδίνου

Πηγή