Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λουκέτο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε ο δράστης της σφαγής στη συναγωγή

Σε διακοπή των δραστηριοτήτων του υποχρεώθηκε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι δημοφιλές στην αμερικανική ακροδεξιά alt-right και στο οποίο αναρτούσε αντισημιτικά μηνύματα ο δράστης της χθεσινής σφαγής σε συναγωγή στο Πίτσμπεργκ στις ΗΠΑ.

Το Gab, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 στο πρότυπο του Twitter, ανακοίνωσε ότι η Joyent, η εταιρεία που του παρείχε πρόσβαση στο Ίντερνετ, σταματάει τις υπηρεσίες της από αύριο, Δευτέρα. Επίσης η Paypal ανακοίνωσε ότι αποκλείει το Gab από τις υπηρεσίες της πληρωμών στο Διαδίκτυο λόγω της ρητορικής του μίσους.

 

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του ατόμου στο Διαδίκτυο για όλους. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Τα παραδοσιακά μέσα δεν μπορούν να μας σταματήσουν» ανέφερε το Twitter.

Το σύνθημα του Gab «Όλοι καλοδεχούμενοι για να εκφραστούν ελεύθερα» του στοίχισε το γεγονός ότι τράβηξε και προσωπικότητες που πρόσκεινται στην ακροδεξιά και ήταν ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Twitter.

Ο δράστης της αντισημιτικής επίθεσης με 11 νεκρούς χθες το πρωί σε συναγωγή του Πίτσμπεργκ στις βορειοανατολικές ΗΠΑ κατονομάστηκε από τις αρχές ως ο Ρόμπερτ Μπάουερς.

Λίγο μετά την επίθεση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Gab ανακοίνωσε ότι το όνομα Ρόμπερτ Μπάουερς αντιστοιχεί σε αυτό ενός χρήστη του και ότι έκλεισε αμέσως τον λογαριασμό του.

Στην ανακοίνωσή του, το Gab υπογράμμισε επίσης ότι έχει «μηδενική ανοχή» στη βία και την τρομοκρατία και εξέφρασε «τη λύπη και τον αποτροπιασμό» του για τη σφαγή στο Πίτσμπεργκ.

localStorage.clear();


Πηγή