Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μάντζος: Απαντάμε στο τι σημαίνει να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ το 2023

Για τις επικείμενες εκλογές αλλά και για το «τι σημαίνει να ψηφίζεις κανείς ΠΑΣΟΚ το 2023» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος μιλώντας στην εκπομπή «Άναψε Φλας» στο FLASH RADIO 99,4 αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξης πάνω στο οποίο «θα δομήσουμε την πολιτική μας δουλειά τους επόμενους δύο μήνες, σε όλη τη χώρα, στο δρόμο, στα χωριά, τις πόλεις, τους χώρους δουλειάς, στις σχολές, ώστε να ενισχυθεί και να επικοινωνιθεί το μήνυμά μας για ελπίδα και αξιοπρέπεια».

Μάντζος: Αν μπορούσα να συνοψίσω το πρόγραμμά μας σε δύο λέξεις, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση

«Αν μπορούσα να συνοψίσω σε δύο λέξεις το πρόγραμμά μας είναι η αξιοπρέπεια και η αυτοπεποίθηση για τη χώρα και το λαό της, δύο στοιχεία που μας έλειψαν δυστυχώς τα περασμένα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε δομικό στοιχείο του προγράμματος την «ιδεολογική αυτοτέλεια. Με το πρόγραμμά μας απαντάμε στο ερώτημα, τι σημαίνει τελικά να είναι κανείς σοσιαλδημοκράτης, να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το 2022-2023 και γιατί αυτό το Κίνημα και το πρόγραμμά του μπορεί να είναι χρήσιμο για τις ζωές όλων».

Μάντζος: Η οικοδόμηση των ψηφοδελτίων πρέπει να γίνει με βάση την κατανομή των εδρών από την απογραφή

Ερωτηθείς, παράλληλα, για τις ανακοινώσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι τα ψηφοδέλτια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας, «ωστόσο αντικειμενικοί παράγοντες, που είναι κυρίως η απογραφή και το πώς αυτή θα περάσει στον εκλογικό κατάλογο είναι μια άσκηση πολύ απαιτητική, ώστε να δούμε την κατανομή των εδρών και κατ’ αντιστοιχία την οικοδόμηση των υποψηφιοτήτων και των ψηφοδελτίων».

«Το μέλημα του ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατική ανατροπή για αξιοπρέπεια, ελπίδα και εθνική αυτοπεποίθηση. Το ερώτημα δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αλλά αν μπορούν οι πολίτες, μέσα από ένα ισχυρό θετικό μήνυμα αλλαγής, να ανατρέψουν με δημοκρατικό τρόπο αυτήν την αίσθηση αδικίας, τις διευρυνόμενες ανισότητες, την ασυδοσία στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας που τη βλέπουμε και σήμερα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την είδαμε όμως και δεν πρέπει να το ξεχνούμε, και με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μάντζος για 16χρονο Ρομά: Η πολιτεία πρέπει να αντιδράσει στην αστυνομική βία με εκπαίδευση και κατάρτιση

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό πυροβολισμού του δεκαεξάχρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «η Πολιτεία πρέπει να αντιδράσει στην αστυνομική βία με περισσότερη εκπαίδευση και κατάρτιση. Δεν μπορεί μια μειοψηφία μέσα στα σώματα ασφαλείας και ειδικά μέσα στην Ελληνική Αστυνομία να αμαυρώνουν και να στιγματίζουν την εικόνα όλου του σώματος», ενώ υπενθύμισε ότι «όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής μάλιστα τον Καθηγητή Ν.. Αλιβιζάτο για την αστυνομική βία. Είχε κατατεθεί ένα ολόκληρο πόρισμα στον τότε υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Έκτοτε αυτό το πόρισμα μπήκε σε ένα συρτάρι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δεν είχαμε καμία νέα εξέλιξη».

Μάντζος για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση θέλει να συγκαλύψει ότι έγινε το 2021 σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη

Σχετικά με την ψήφισή επί της αρχής, του σχεδίου νόμου για τις παρακολουθήσεις και την προσφυγή του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε ότι «ουσιαστικά διεθνοποιείται το ζήτημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Αυτό το οποίο επιδιώκεται είναι η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά και της εργαλειοποίησης των θεσμών. Όταν η Κυβέρνηση έχει τροποποιήσει τον νόμο έτσι ώστε να μην έχει ο παρακολουθούμενος το δικαίωμα να ενημερωθεί, δυστυχώς τον αποστερεί από το δικαίωμα να στραφεί εναντίον της Πολιτείας σε περίπτωση παραβίασης των θεμελιωδών του δικαιωμάτων. Όταν δικαστεί η υπόθεση, η απόφαση θα έχει μεγάλη σημασία».

Επεσήμανε, δε, τις «πολύ στέρεες και βάσιμες ενστάσεις μας για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από την Κυβέρνηση» και κατέληξε: «Είναι ένα στρεβλό, απαράδεκτο και εντελώς αντίθετο σε ευρωπαϊκές και ελληνικές συνταγματικές παραδοχές, μοντέλο ενημέρωσης, το οποίο δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει προφανώς για να συγκαλύψει οριστικά το τι έγινε το 2021 εις βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη».


Πηγή