Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μάντζος: «Μονόδρομος η ψήφιση της πρότασης μομφής -Δεν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι μονόδρομος η ψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Μιλώντας στο ACTION24, επεσήμανε ωστόσο, ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα και συμπλήρωσε ότι, ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθεια του να βρει σωσίβιο για τον ίδιο, ρίχνει σωσίβιο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την πρόταση μομφής. Εκτίμησε, ότι η σημερινή απόφαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, έλκεται, από την ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής. «Το Κίνημα Αλλαγής, είναι απέναντι από την ελιτιστική κυβέρνηση αλλά και τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Ο
κ. Μάντζος παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα
βασικά θέματα της επικαιρότητας όπως την πανδημία, την διαχείριση της
κακοκαιρίας αλλά
και την ακρίβεια.

Για την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την χώρα μας, ο Δημήτρης Μάντζος, είπε ότι η πολιτική προστασία και το αρμόδιο υπουργείο δεν έχουν στελεχωθεί σωστά. Επέμεινε στην θέση του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι χρειάζεται ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο στο αρμόδιο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως θα διαχειριζόταν κάποια παρόμοια κρίση μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι αρχικά μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα επέρριπτε ευθύνες στους πολίτες, στους επιστήμονες και στην αυτοδιοίκηση. Θα αναλάμβανε την ευθύνη, κατέληξε.

Όσον αφορά την πανδημία, υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά στην εμβολιαστική κάλυψη συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος που αφορά στην υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένους εργασιακούς κλάδους, ειδικότερα όσους έρχονται σε άμεση επαφή με κόσμο. Ο εκπρόσωπος τύπου, καταλόγισε στην κυβέρνηση δειλία διότι εμφανίζει χαμηλά αντανακλαστικά όσον αφορά την υποχρεωτικότητα.

Για το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Μάντζος, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί όλη την κοινωνία. Πρότεινε, να μειωθούν οι φόροι σε βασικά είδη ανάγκης, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και τόνισε ότι πρέπει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις.


Πηγή