Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

ΜέΡΑ25: Το σχέδιο ΕΕ για την ενεργειακή επάρκεια, πιστό στο δόγμα της υπερχρέωσης των λαών για τους ολιγάρχες

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο σχολιάζει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι «συνεχίζεται η υπερχρέωση των λαών υπέρ των ολιγαρχών».

«Ένα σχέδιο με προτάσεις για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο και την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ παρουσίασε η Κομισιόν, με δανεικά ύψους 210 δισ. για την εισαγωγή LNG, την επίσπευση υποτίθεται των ΑΠΕ και τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25 και προσθέτει πως «μάλιστα στο σχέδιο αυτό υπάρχουν αρκετές δόσεις “ατομικής ευθύνης” με μετάθεση ευθυνών στους πολίτες για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή επάρκεια».

«Η κυβέρνηση θεωρεί πως με το σχέδιο αυτό η ΕΕ μπορεί να μοιάζει μεν με “αργοκίνητο τρένο”, αλλά αυτό είναι “έτοιμο να επιταχύνει και να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του”. Η πραγματικότητα είναι πως και για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ συνεχίζεται η υπερχρέωση των λαών υπέρ των ολιγαρχών», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25.

Εκτιμά επίσης πως το ίδιο «θα συνεχίσει και η χώρα μας, με νέα δανεικά περίπου 5 δισ. σύμφωνα με το σχέδιο της κ. φον ντερ Λάιεν, τα οποία δεν θα κατευθυνθούν καν στην υποτιθέμενη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά σε δήθεν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας».

«Όσον αφορά δε τα πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αυτά παραπέμπονται στις καλένδες. Το δόγμα νυν υπέρ πάντων η παρασιτική, κρατικοδίαιτη ολιγαρχία δίχως σύνορα συνεχίζεται ακάθεκτο με τις “ευλογίες” και της ΕΕ», τονίζει και καταλήγει:

«Για την ιστορία: Το πρόγραμμα της ΕΕ για “απεξάρτηση” από ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο κοστολογήθηκε στα 210 δισ. ευρώ, ακριβώς, δηλαδή, όσο και το ποσό που έχει μείνει στον “κουμπαρά” του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσα από τη γνωστή συνταγή της μεταμφίεσης υπαρχόντων κονδυλίων ως νέα!».


Πηγή