Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Μέχρι τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται η παραχώρηση των 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Μέχρι τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται η παραχώρηση των 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Μια «ανάσα» πριν από την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η ανάληψη μέρους του συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, αφού ως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει «τελεσφορήσει επιτυχώς η παραχώρηση και των 25 περιαστικών γραμμών που προέβλεπε η διετής σύμβαση». Αυτό ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Γιάννης Τόσκας.

Στο πλαίσιο αυτό, με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ επισημαίνει ότι από τη Δευτέρα 27/4 θα εξυπηρετείται από την «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» η γραμμή 56 του ΟΑΣΘ «Ν.Σ.Σ-Ωραιόκαστρο». Καθημερινά θα εκτελούνται για το Ωραιόκαστρο περισσότερα από 160 δρομολόγια, με επτά λεωφορεία, τα οποία θα αυξηθούν σε εννέα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται και η ενσωμάτωση των δύο τελευταίων γραμμών του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα της γραμμής 55 «Σταυρούπολη- Ωραιόκαστρο- Παλ. Συμμαχική Οδός- Ιωνία», που θα αναλάβει η «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» από κοινού με τον ΟΑΣΘ και της γραμμής 9 «Νέος Σιδ. Σταθμός- Λαχαναγορά», που θα αναλάβει η «ΚΤΕΛ Κιλκίς».

Υπενθυμίζεται ότι, αύριο, η «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» ξεκινά δρομολόγια στη γραμμή (83) «Λαγκαδάς- Θεσσαλονίκη». Συγκεκριμένα, καθημερινά θα εκτελούνται περισσότερα από 150 δρομολόγια, με επτά παραλλαγές, ενώ θα «απασχολούνται» 11 λεωφορεία, τα οποία θα αυξηθούν κατά ένα, όταν ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία.


Πηγή