Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μήνυμα Ερντογάν στην ΕΕ: Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές, να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

«Αφού ανοίξαμε τις πόρτες (σ.σ. τα σύνορα), πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε “κλείστε τις πόρτες”. Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».

Παράλληλα, ο Ερντογάν μίλησε και για την επικείμενη επίσκεψή του στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να βρεθεί μία λύση για το θέμα της Συρίας.

«Θα πάω στη Μόσχα την Πέμπτη και θα συζητήσω τις εξελίξεις (στη Συρία) με τον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι εκεί κάτω θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως μια κατάπαυση του πυρός και θα βρούμε μια λύση σ’ αυτήν την υπόθεση», είπε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι σήμερα το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ δήλωσε ότι ενδέχεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.


Πηγή