Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μίχαλος: Η επίσκεψη Ομπάμα δεν έχει μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, όπως υποστηρίζει ο επιχειρηματικός κόσμος που περιμένει η επίσκεψη αυτή να έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος: «η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, που σημειωτέον παραμένει πρόεδρος των ΗΠΑ για περίπου δύο μήνες ακόμη, δεν έχει μόνο μεγάλη συμβολική σημασία, αλλά και ουσιαστική, καθώς οι όποιες εξαγγελίες του, σίγουρα θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη διεθνή κοινότητα.

Αποκτά, δε, ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς στη συνέχεια, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, θα επισκεφθεί το Βερολίνο και την Άνγκελα Μέρκελ, προφανώς στέλνοντας και από εκεί το μήνυμα που ως χώρα ελπίζουμε να εκπέμψει. Ότι δηλαδή η Ελλάδα, η κοινωνία και η επιχειρηματική κοινότητα έχουν κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν για να σταθεί όρθια αυτή η χώρα και να ανακάμψει.

Και για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός πρέπει να υπάρξει και απομείωση του χρέους και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Και βέβαια να δοθεί το σύνθημα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Και ο Μπαράκ Ομπάμα και σήμερα ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και στο μέλλον ως εξέχουσα προσωπικότητα, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα δεν αποτελεί μόνο συμβολική κίνηση αλλά και ένδειξη υποστήριξης στη χώρα μας. «Μία δήλωσή του για το χρέος, για το κυπριακό και για το προσφυγικό δεσμεύει την πολιτική των ΗΠΑ καθώς η αμερικανική πολιτική διαμορφώνεται για βάθος χρόνου» είπε ο κ. Κορκίδης.


Πηγή