Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαζική απογείωση των «θηριωδών» ρωσικών ελικοπτέρων της Κύπρου

Την στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της στην ΑΟΖ της Κύπρου, η Λευκωσία έδωσε το δικό της μήνυμα με μαζική απογείωση των θηριωδών, ρωσικής προέλευσης, επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35, που διαθέτει.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σε ένα από αυτά μάλιστα επέβαινε και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» και παρακολούθησε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων των μονάδων.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός, ο Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορίας και ο Διοικητής της 55 Σμηναρχίας Μάχης συμμετείχαν σε ημερήσιες και νυχτερινές τακτικές αποστολές της 450 Μοίρας Επιθετικών Ελικοπτέρων Mi-35 οι οποίες περιελάμβαναν συνεργασία με χερσαίες δυνάμεις και τη χρήση JTAC αλλά και σε ανεξάρτητες αεροπορικές αποστολές στο πλαίσιο των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου μέσου.

elikoasp3 elikoasp4 elikoasp5Κατά την παραμονή του εκεί και στους ενδιάμεσους χρόνους, ο Αρχηγός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συντήρησης των αεροπορικών μέσων της 55 ΣΜ και συναντήθηκε και μίλησε με το προσωπικό των μονάδων εκφράζοντας τις ευχαριστίες και το θαυμασμό του για το έργο που επιτελούν και παράλληλα τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σχέδια της Εθνικής Φρουράς στα οποία η Αεροπορία έχει το δικό της ρόλο.

Σχετικά με την άσκηση-μήνυμα το ΓΕΕΦ αποδέσμευσε και σχετικό βίντεο.

localStorage.clear();


Πηγή