Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μαθητές στην Κρήτη ενάντια στον ρατσισμό

Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια σε κείνους που αντιδρούν στην παρουσία των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία και υπέρ της παρουσίας των τελευταίων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού, ανακοίνωσαν σήμερα τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των μαθητών στα Χανιά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναικό Πρακτορείο, το συντονιστικό των μαθητών Χανίων, γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση απ’ όλα τα σχολεία του νομού, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι μαθητές από τα Χανιά δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν σε όλους εκείνους που προσπαθούν να στερήσουν τη μάθηση από τα προσφυγόπουλα, χαρακτηρίζοντας «ρατσιστική» τη συμπεριφορά τους.

Καλούν επίσης, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, απλούς πολίτες, να σταθούν στο πλευρό τους, και όλοι μαζί να διαδώσουν το μήνυμα: «Σε τέτοιους καιρούς, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι τα «όπλα» μας, καθώς οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως τα παιδιά, χρειάζονται πόρτες ανοιχτές και όχι κλειστές», όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών.


Πηγή