Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαλαισία: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από φονική κατολίσθηση

Στους 24 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την φονική κατολίσθηση που συνέβη στη Μαλαισία, σε χώρο κάμπινγκ, ενώ 9 είναι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία της Μαλαισίας κάλεσε μέλη του προσωπικού από την κατασκήνωση, που λειτουργούσε χωρίς άδεια, να συνδράμουν την έρευνα για την κατολίσθηση που ισοπέδωσε τους χώρους του κάμπινγκ στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους, ενώ οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται, για τρίτη ημέρα.

Μαλαισία: 18 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι σε κατολίσθηση [εικόνες]

Μαλαισία: Ο Ανουάρ Ιμπραχίμ ορίστηκε πρωθυπουργός -Ετών 75, μεταρρυθμιστής, με 10 χρόνια στη φυλακή

Μαλαισία: Ανάμεσα στα θύματα 7 παιδιά -Τους καταπλάκωσαν οι λάσπες την ώρα που κοιμόντουσαν

Τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, έχασαν τη ζωή τους όταν κατολίσθηση νωρίς την Παρασκευή καταπλάκωσε τους κατασκηνωτές την ώρα που κοιμούνταν στις σκηνές τους στο Μπατάνγκ Κάλι, δημοφιλή περιοχή με λόφους σε απόσταση περίπου 50 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ.

Από τους 94 ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κατολίσθηση, οι 61 είναι ασφαλείς και εννέα ακόμα αγνοούνται, σύμφωνα με την υπηρεσία πυρόσβεσης και διάσωσης στην πολιτεία Σελάγκορ.

Δείτε εικόνα με το πως ήταν το παράνομο κάμπινγκ και πως έγινε μετά την κατολίσθηση

Μαλαισία: Εκσκαφείς και εκπαιδευμένοι σκύλοι αναζητούν επιζώντες

Οι ομάδες έρευνας έχουν πλέον στη διαθέσή τους περισσότερους εκσκαφείς και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους προκειμένου να εντοπίσουν κατασκηνωτές που πιθανόν παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από όγκους λάσπης και ξεριζωμένα δέντρα, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις να προκαλούν ανησυχία για περαιτέρω κατολισθήσεις.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Σελάγκορ, ο Σουφιάν Αμπντάλα, δήλωσε ότι η αστυνομία ανέκρινε τον διαχειριστή και δύο εργαζομένους στην κατασκήνωση του αγροκτήματος Father’s Organic Farm. Οι αρχές έχουν δηλώσει ότι ο χώρος μπορούσε να λειτουργεί ως αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων, αλλά ότι οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καταθέσει αίτηση για άδεια λειτουργίας τριών χώρων κάμπινγκ στην τοποθεσία αυτή.


Πηγή