Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μαμέρ (Κομισιόν) για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία: Στόχος είναι να προκαλέσουν μεγαλύτερο πόνο στο Κρεμλίνο

Στον στόχο των κυρώσεων αναφέρθηκε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε επιστολή από τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, επιβεβαίωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά και σημείωσε ότι αναφέρεται σε κάποιες ανησυχίες «που αφορούν στην Ουγγαρία σε σχέση με τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο».

Επικεφαλής Εκπρόσωπος Κομισιόν: «Λάβαμε υπόψη τις ανησυχίες των χωρών για τις κυρώσεις στη Ρωσία»

«Έχουμε πει από την αρχή ότι καταλαβαίνουμε πλήρως ότι ορισμένα κράτη μέλη αποτελούν μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση λόγω της γεωγραφίας τους, λόγω της εξάρτησής τους σε σχέση με τα προϊόντα πετρελαίου και φυσικού αερίου που φτάνουν μέσω αγωγών από τη Ρωσία και για αυτό προφανώς λάβαμε υπόψη αυτές τις ανησυχίες στην πρότασή μας», ανέφερε ο Ερίκ Μαμέρ.

Eπίσης, σχετικά με τις κυρώσεις, επανέλαβε ότι στόχος είναι να «προκαλέσουν τον μεγαλύτερο πόνο στο Κρεμλίνο και στην ικανότητά του να χρηματοδοτεί την πολεμική μηχανή του, ενώ την ίδια ώρα να περιοριστεί ο αντίκτυπος στην ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο. Ειδικότερα, το είπαμε ξεκάθαρα, σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο».


Πηγή