Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Μαρινάκης: Άπαντες αξιολογούμαστε καθημερινά -Η μη ύπαρξη του 112 ενδεχομένως να είχε κοστίσει πολύ ακριβά

“Δεν απαντά η Κυβέρνηση σε μία συνέντευξη ενός υπουργού της που και αυτός και όλοι οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτό το καλοκαίρι δίνουν τις πιο δύσκολες μάχες με τις πιο πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Κικίλια.

Μιλώντας στα Parapolitika FM ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι τα όσα έγιναν σε ένα καλοκαίρι δεν έχουν προηγούμενο και προσέθεσε πως “όταν έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλία το νερό που πέφτει στη Γερμανία σε ένα χρόνο, προφανώς αυτό απαιτεί μια ομαδική δουλειά κι έτσι το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση κι έτσι θα συνεχίσει να το αντιλαμβάνεται”.

Μαρινάκης για 112 και φήμες ανασχηματισμού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει στις καταστροφές το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112» λέγοντας πως είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις αυτής της χώρας. «Η μη ύπαρξη του 112 ενδεχομένως να είχε κοστίσει πολύ ακριβά» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε πως «Στη χώρα μας έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές που, ίσως, να μην είχαν χαθεί αν υπήρχε το 112. Και στο 112 προστρέχουν προηγμένες χώρες, όπως η Γερμανία, μετά -για παράδειγμα- τις καταστροφικές πλημμύρες στις οποίες χάθηκαν 180 άνθρωποι».

Παύλος Μαρινάκης: Κανένας πολίτης δεν θα μείνει χωρίς στέγη -Η Ελλάδα δεν θα πάρει κανένα δάνειο

Κυβερνητικές πηγές κλείνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό πριν από τη ΔΕΘ -Προαναγγέλλουν «δομικές αλλαγές»

Σχολιάζοντας τις φήμες περί ανασχηματισμού ο κ. Μαρινάκης είπε: Αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε ένα μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή. Η διάθεση που υπάρχει και από τον Πρωθυπουργό και από την Κυβέρνηση είναι να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”.

Και προσέθεσε: “Αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι άπαντες δεν αξιολογούμαστε καθημερινώς”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο” σημειώνοντας πως “ο πρώτος ο οποίος κάνει σκληρή κριτική για όσα γίνονται, αυτοκριτική – και το έχει κάνει σε όλες τις κρίσεις – είναι ο πρωθυπουργός. Αλίμονο αν υπήρχε κάποιος, ο οποίος λογοδοτεί στους Έλληνες πολίτες, έχει το οποιοδήποτε αξίωμα, είτε στην Κυβέρνηση είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που να είναι στο απυρόβλητο”.

Αναφερόμενος εκ νέου στα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού μετά τη ΔΕΘ ο κ. Μαρινάκης τόνισε: “Για να το πω ακόμα πιο καθαρά: Δεν έχω καμία ενημέρωση, καμία ένδειξη για όλες αυτές τις αλλαγές που ακούγονται. Καμία τέτοια ένδειξη. Και για του λόγου το αληθές, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν πάρα πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για την υγεία, για τη δικαιοσύνη, για τα νέα λεωφορεία που θα έχουμε, για τις αλλαγές στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για τον συνεχή έλεγχο της αγοράς, για φαινόμενα αδικαιολόγητων κερδών, που είναι πάρα πολύ επίκαιρα και θα ενταθούν -πολλά πρόστιμα, όπως βλέπετε, αποδίδονται, καταλογίζονται και εισπράττονται-. Όλα αυτά, λοιπόν, είναι προφανές ότι για να τρέξουν, χρειάζεται μια συνεκτική ομάδα, η οποία υπάρχει. Ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται, προφανώς, τους ανθρώπους οι οποίοι το τρέχουν. Αλλά, ταυτοχρόνως, όλοι μας – το ξαναλέω – καθημερινά αξιολογούμαστε, πριν και πάνω απ’ όλα, από τους πολίτες”.


Πηγή