Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μασκοφόροι «μαχαιροβγάλτες» στο κέντρο της Αθήνας: Συλλήψεις για την άγρια επίθεση μέσα σε καφετέρια

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία αντιμετωπίζουν τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται πως μπήκαν σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας και μαχαίρωσαν με μανία τον ιδιοκτήτη, για άγνωστο λόγο.

Oι από άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Ομόνοιας, όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες από τους λογαριασμούς που διατηρούν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Tik Tok. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις εμπλεκομένων, άρχισαν να μαχαιρώνουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, με τις αρχές να εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χτυπήσουν με γροθιές ακόμη και μία σερβιτόρα βγαίνοντας από το μαγαζί.

Η δικογραφία

Όλα έγιναν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης που δημοσιεύει σήμερα το iefimerida.gr, στις 25 Οκτωβρίου του 2021. Οι τρεις δράστες, με καταγωγή από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μετέβησαν στο μαγαζί ενός άνδρας στην Πλατεία Ελευθερίας και άρχισαν να του επιτίθενται. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στα σχετικά έγγραφα «οι δράστες κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα στο δεξί χέρι, την δεξιά μασχάλη, την πλάτη και στην αριστερή πλευρά προς το μέρος της καρδιάς και στη συνέχεια αποχώρησαν».

Διπλό σοκ στην Καρδίτσα: Κατέρρευσε και πέθανε ξαφνικά 33χρονη, αιφνίδιος θάνατος για 18χρονο σε καφετέρια

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του καταστήματος μπήκαν μέσα τρία άτομα, χωρίς να του μιλήσουν και του επιτέθηκαν με μαχαίρια τραυματίζοντάς τον. Οι άγνωστοι δράστες διέφυγαν μαζί με άλλα άτομα, ενώ το θύμα νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας καθώς έφερε σοβαρά τραύματα και χρειάστηκε μετάγγιση μεγάλης ποσότητας αίματος.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του νοσοκομείου το θύμα, κινεζικής καταγωγής, έφερε τραύματα στον θώρακα και στην αριστερή μασχάλη «από νύσσον και τέμνον όργανο».

Στην ίδια κατάθεσή του στους αστυνομικούς ανέφερε πως δεν γνωρίζει τα κίνητρα της επίθεσης, καθώς οι δράστες δεν του είπαν τίποτα, ούτε του ζήτησαν χρήματα. Όμως τόνισε πως ένας εκ των δραστών έμοιαζε με έναν από τους άνδρες που είχαν ληστέψει το μαγαζί του πριν από αρκετούς μήνες.

«Από την Υπηρεσία μας συγκροτήθηκε ομάδα Αστυνομικών για την αξιοποίηση σε συνεργασία με το τμήμα πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής του υπάρχοντος υλικού και την ταυτοποίηση των δραστών, τόσο με το αρχικά ληφθέν προανακριτικό υλικό, όσο και με μεταγενέστερες ενέργειες και προέκυψαν στοιχεία που αφορούσαν τους λογαριασμούς που διατηρούν κάποιοι εκ των δραστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτημένες σε αυτούς φωτογραφίες επεδείχθησαν στον παθόντα και τους μάρτυρες και αναγνωρίσθηκαν ως οι αναφερόμενοι δράστες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στα σχετικά αστυνομικά έγγραφα.

Τι κατέθεσε η σερβιτόρα του μαγαζιού

Ένα από τα θύματα κατέθεσε πως οι δράστες «αφού ψάξανε τους χώρους του καταστήματος, κινήθηκαν προς την κουζίνα και επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη. Εγώ τότε άμεσα προσπάθησα να εμποδίσω τους άγνωστους άνδρες και αυτοί κινήθηκαν με σκοπό να αποχωρήσουν από το κατάστημα, όταν κάποιοι από αυτούς με χτύπησαν στο κεφάλι, όπου δέχτηκα δύο γροθιές.

Οι άγνωστοι άνδρες, αποχώρησαν από το κατάστημα και κλήθηκε η αστυνομία, ενώ ήρθε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τραυματισμένο ιδιοκτήτη. Οι άγνωστοι άνδρες φορούσαν όλοι τους στα πρόσωπά τους μάσκες και κάποιοι από αυτούς και κουκούλες και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα χαρακτηριστικά κανενός. Επίσης, δεν άκουσα τους ανωτέρω άγνωστους άνδρες να μιλούν ή να λένε το οτιδήποτε, όπως επίσης δεν αφαίρεσαν τίποτα από το κατάστημα. Από τις γροθιές που δέχτηκα δεν είχα κάποιον σοβαρό τραυματισμό και δεν επιθυμώ να εξεταστώ από ιατροδικαστή. Για τα ανωτέρω χτυπήματα που δέχτηκα επιθυμώ την ποινική δίωξη των αγνώστων δραστών».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου

Ο δικηγόρος του ενός εκ των εμπλεκομένων, με τον οποίο επικοινώνησε το iefimerida.gr, ανέφερε πως ο εντολέας του έχει άλλοθι για την επίθεση. «Πρόκειται περί εσφαλμένης αξιολόγησης της κατάστασης από την πλευρά του παθόντος. Ο εντολέας μου έχει ακλόνητο άλλοθι το οποίο και θα κατατεθεί τος επόμενες ημέρες στον ανακριτή και θα αλλάξει το ρου της υπόθεσης.», δήλωσε o ποινικολόγος Δημήτρης Ζορμπάς.

Δημήτρης Ζορμπάς
Ο ποινικολόγος Δημήτρης Ζορμπάς

Πηγή