Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μεγαλειώδης η παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ [εικόνες]

Εκατομμύρια Βρετανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν είτε από κοντά είτε από τηλεοράσεις τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour» ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι, και συμμετείχαν σε αυτή 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί, σηματοδοτώντας τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα, η οποία κατέφθασε με αυτοκίνητο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ – αναμένεται να εμφανιστεί στον εξώστη του Παλατιού, προκειμένου να χαιρετίσει τα πλήθη. Φέτος όμως αισθητή θα είναι η απουσία του πρίγκιπα Άντριου και του εγγονού της πρίγκιπα Χάρι.

O πρίγκιπας Γουίλιαμ σε αναβαθμισμένο ρόλο με την πριγκίπισσα Άννα δίπλα του
O πρίγκιπας Γουίλιαμ σε αναβαθμισμένο ρόλο με την πριγκίπισσα Άννα δίπλα του

Μέχρι πριν την πανδημία, η βασίλισσα έφτανε με άμαξα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά φέτος, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, παρακολουθεί την παρέλαση από το μπαλκόνι. Τη θέση της έχει πάρει ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου, όπου συνοδευόταν έφιππος από τον γιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και την αδερφή του, πριγκίπισσα Άννα.

Ποιοι θα είναι στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ εκτός από την βασίλισσα

Εκτός από τη βασίλισσα, στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ αναμένεται να βρίσκονται ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά τους, Τζορτζ ,Σάρλοτ και Λούις, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του Σόφ καθώς και τα παιδιά τους, η πριγκίπισσα Άννα και ο αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς, ο δούκας και η δούκισσα του Γκλούτσεστερ, ο δούκας του Κεντ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Όσο για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα βρίσκονται μόλις 45 μέτρα μακριά, για να παρακολουθήσουν το θεαματικό στρατιωτικό γεγονός από το γραφείο του Ταγματάρχη με θέα τον χώρο της παρέλασης. Η αίθουσα – που κάποτε χρησιμοποιούσε ο Δούκας του Ουέλινγκτον – βρίσκεται πάνω από την είσοδο του House Guards. Από εκεί παρακολουθούν παραδοσιακά οι αξιωματούχοι αν δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της παρέλασης.

Η βασιλική σημαία κυματίζει από την οροφή του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια του Trooping the Color στο Λονδίνο
Η βασιλική σημαία κυματίζει από την οροφή του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια του Trooping the Color στο Λονδίνο

Πηγή