Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μεγαλοχρηματιστής προβλέπει την επόμενη μεγάλη ευκαιρία πλουτισμού

Ο «πολύς» Steve Eisman, που ενσάρκωσε ο Στιβ Καρέλ στο «Μεγάλο σορτάρισμα» (2015), δηλώνει πως ποντάρει πια κόντρα στις βρετανικές τράπεζες ενόψει Brexit, όντας το νέο χρηματιστηριακό του στοίχημα.

Ο άσος του χρηματιστηρίου διατείνεται πως μπορεί να σορτάρει ακόμα και 50 αγγλικές μετοχές, καθώς προβλέπει πως η Γηραιά Αλβιώνα θα εξασφαλίσει μεν συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή όμως δεν θα περάσει από το Κοινοβούλιο της, αναγκάζοντας έτσι σε άτακτο Brexit.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094545114-0’); });

Και το λέει αυτό ο άνθρωπος που έγινε γνωστός στοιχηματίζοντας κατά της στεγαστικής αγοράς των ΗΠΑ το 2008, στιγμές πριν ξεσπάσει η μεγάλη κρίση στα ενυπόθηκα δάνεια της Αμερικής.

Ο ισχυρός άντρας έχει ξεκινήσει το σορτάρισμα των μετοχών δύο βρετανικών τραπεζών, περιμένοντας το ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ Βρυξελλών και Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό είπε σε πρόσφατο συνέδριο στο Ντουμπάι, όπως μας λέει το Bloomberg, αν και αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των τραπεζών.

Το Bloomberg υποθέτει πάντως πως μιλά για τις Metro Bank και CYBG, τη μητρική εταιρία των Clydesdale Bank και Yorkshire Bank, καθώς παραμένουν οι πιο πολυσυζητημένες τράπεζες στη σπέκουλα που συζητάμε. Ο Eisman ομολόγησε πάντως πως ενώ για την ώρα σορτάρει δύο μετοχές, το νούμερο μπορεί να σκαρφαλώσει άνετα στις 50 αν γίνει πρωθυπουργός ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς πιστεύει πως οι πολιτικές του θα αποβούν επιζήμιες για τη βρετανική οικονομία.

Ο Eisman έγινε γνωστός από το βιβλίο «Το μεγάλο σορτάρισμα» του Michael Lewis για τη στεγαστική κρίση των ΗΠΑ το 2008, πριν τον ενσαρκώσει ο Στιβ Καρέλ στο ομώνυμο φιλμ του 2015 και τον κάνει ευρύτερα γνωστό.

Ο χρηματιστής μιλά τελευταία για την εύθραυστη υγεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, και ιδίως των ιταλικών, αλλά και κατά του γερμανικού κολοσσού Deutsche Bank. «Η Deutsche Bank είμαι μια προβληματική τράπεζα», είχε πει χαρακτηριστικά τον Μάιο…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή