Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μεξικό: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο ΥΠΕΞ, Μαρσέλο Εμπράρδ -Μετά τη συνάντησή του με Μπλίνκεν

Ο ΥΠΕΞ του Μεξικού, Μαρσέλο Εμπράρδ θα κάνει όπως προβλεπόταν τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε κράτη της κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος χθες, αφού το τεστ PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, γνωστό επίσης ως μοριακή εξέταση) στο οποίο υποβλήθηκε έπειτα από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν έδειξε πως δεν έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο κ. Μπλίνκεν ενημερώθηκε χθες πως έχει μολυνθεί και παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα της COVID-19, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την επομένη της συνάντησής τους στην οποία καταπιάστηκαν κυρίως με το ζήτημα της μετανάστευσης και το σχέδιο επενδύσεων για να τονωθεί η απασχόληση στην κεντρική Αμερική.

«Προχωράμε», σημείωσε μέσω Twitter ο κ. Εμπράρδ, αναφερόμενος στα σχέδιά του να πάει στην πολιτεία Πουέμπλα για τον εορτασμό της 5ης Μαΐου προτού κατόπιν συνοδεύσει στην περιοδεία του στην κεντρική Αμερική και στην Καραϊβική τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ ξεκινά την περιοδεία του σήμερα στη Γουατεμάλα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γουατεμαλτέκο ομόλογό του Αλεχάντρο Γιαματέι.


Πηγή