Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Μετωπική επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Αν νομίζει ότι θα ρίξει τον Μητσοτάκη με TikTok είναι γελασμένος

Μετωπική επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «αν νομίζουν πως θα ρίξουν τον Μητσοτάκη με TikTok, είναι γελασμένοι».

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, τους κάλεσε, «να ενισχύσουμε την προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι και η εμπειρία της αυτοδιοίκησης», προσθέτοντας ότι «έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και είμαστε δίπλα τους και σήμερα εδώ ενωμένοι, διότι μαζί θα νικήσουμε στις 8 Οκτωβρίου, μαζί θα νικήσουμε και στις ερχόμενες ευρωεκλογές».

Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Κάποι το παίζουν εναλλακτικοί -Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει με TikTok

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέχεια της ομιλίας του, «επειδή κάποιοι έρχονται να το παίξουν εναλλακτικοί απέναντι στη ΝΔ, θέλω να τους στείλω ένα μήνυμα και εδώ από την Πάτρα», λέγοντας τα εξής: «Αν νομίζουν ότι θα ρίξουν τον κ. Μητσοτάκη με το Tik Tok είναι γελασμένοι. Τον κ. Μητσοτάκη θα τον ρίξουμε με καθημερινό αγώνα στην κοινωνία, με το λαό για το λαό και δεν έχουμε ανάγκη κανένα ισχυρό συμφέρον να σταθεί δίπλα μας, γιατί δίπλα μας στέκεται ο λαός, ο πολίτης με τις αγωνίες του και με τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime

«Είμαι σίγουρος», συμπλήρωσε, ότι «η δημοκρατική παράταξη και εδώ από την Αχαΐα των αγώνων, την γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου θα στείλει μήνυμα αναγέννησης και ενίσχυσης του κινήματός μας».

Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει και άλλα μηνύματα προς τον κ. Μητσοτάκη

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει και άλλα μηνύματα προς τον κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ αποδεικνύει ημέρα με την ημέρα ότι βλάπτει σοβαρά τους δημοκρατικούς θεσμούς και την διαφάνεια στην πατρίδα μας. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε πίσω. Χθες ένας πολύ ισχυρός επιχειρηματίας αφήνει υπονοούμενα για διαφθορά σε μία υπουργό της ΝΔ και αντί να πάει αυτή στον εισαγγελέα, αλλάζει τις υπουργικές αποφάσεις. Αυτό δεν είναι μία ευρωπαϊκή κανονικότητα. Μία ημέρα πριν ο κ. Μητσοτάκης τα βρίσκει με τον κ. Βελόπουλο κάτω το τραπέζι, έχουν συμφωνία για τα τρία πέμπτα που χρειάζονται για τις αλλαγές στις ανεξάρτητες αρχές και ένα 24ωρο πριν την απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών απέναντι στην ΕΥΠ για την παράνομη υποκλοπή του κινητού μου τηλεφώνου, αλλάζουν μέλη στην Αρχή, για να αλλάξει η πλειοψηφία και να υπονομεύσουν την απόφαση του προστίμου απέναντι στις απαράδεκτες και αυταρχικές προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών εις βάρος πολιτικών προσώπων. Αυτό σε ποια χώρα συμβαίνει, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχουν τέτοια γεγονότα, τέτοια φαινόμενα»;

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime

Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να καταψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια ΝΔ, τα οποία είναι το μακρύ χέρι του Μάξιμου και του κ. Μητσοτάκη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

«Η αυτοδιοίκηση», όπως είπε, «χρειάζεται αυτοδιοικητικούς που θα υπηρετούν εσάς και όχι αυτοδιοικητικούς που θα προσαρμόζονται στα πελατειακά σχέδια της ΝΔ» και συμπλήρωσε: «Όχι μία αυτοδιοίκηση που είναι ετερόφωτη, μία αυτοδιοίκηση που δεν αντιμετωπίζει σθεναρά τις πολιτικές που κάνουν το ταμείο ανάκαμψης, αντί έναν μηχανισμό που θα ενισχύσει με έργα υποδομής και με έργα κοινωνικής συνοχής τις τοπικές κοινωνίες, έναν πελατειακό μηχανισμό που μοιράζει τα έργα σε ημετέρους χωρίς προτεραιότητες».

Όπως πρόσθεσε, «το είδαμε στην Θεσσαλία με τις φυσικές καταστροφές, που ενώ μετά τον ‘Ιανό’ θα έπρεπε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενιαίας διαχείρισης υδάτων και έργων υποδομής, που θα αντιμετωπίσουν με ασφάλεια ακραία καιρικά φαινόμενα, είδαμε η απάντηση να είναι και από τον περιφερειάρχη και από τη ΝΔ ‘τι μπορούσαμε να κάνουμε, αφού τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν κάθε 400 χρόνια’».

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime

«Πότε κάθε 400 χρόνια»; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Μετά από τρεις βδομάδες πάλι τα ίδια στη Μαγνησία. Περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, για αυτό χρειάζεται σαφέστατο μήνυμα καταψήφισης της ΝΔ και των υποψηφίων της στις 8 Οκτωβρίου».

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά ταυτισμένο με την αυτοδιοίκηση

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «η παράταξή μας είναι ιστορικά ταυτισμένη με τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, για τις τοπικές κοινωνίες, για τον απλό πολίτη, για την αποκέντρωση, την αυτοδιοίκηση για την περιφερειακή ανάπτυξη», σημειώνοντας ότι «εμείς κάναμε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσουμε τον θεσμό και να είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη».

Στην συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εάν δεν υπάρχει Δημοκρατία και όπως είπε ο πρόεδρος αυτή υπονομεύεται από τη ΝΔ και τον κ Μητσοτάκη, εάν δεν λειτουργούν οι θεσμοί, εάν δεν λειτουργούν οι ανεξάρτητες αρχές, εάν δεν υπάρχει διαφάνεια, εάν δεν υπάρχει το χρήμα του ελληνικού λαού να το διαχειρίζεται το κράτος με ορθολογικό τρόπο, αξιοκρατικά και με διαφάνεια, τότε και οι τιμές στην ενέργεια θα ανεβαίνουν για να βοηθούν τους ισχυρούς, τότε και οι τιμές στα σούπερ – μάρκετ θα ανεβαίνουν για να βοηθούν τα καρτέλ, τότε και οι μισθοί θα μένουν στάσιμοι, τότε και η υγεία και η παιδεία θα ιδιωτικοποιούνται, και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός για βασικές ανάγκες που το ΠΑΣΟΚ είχε διασφαλίσει».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πάτρα / Φωτογραφία: Intime

Όπως πρόσθεσε, «μόνο όταν έχει ισχυρή φωνή ο λαός μπορούμε πραγματικά να διεκδικήσουμε ότι όλα αυτά θα είναι προς όφελός του ελληνικού λαού.

«Για αυτό πιστεύουμε», συνέχισε, «σε μία αυτοδιοίκηση, η οποία πραγματικά θα είναι κοντά στον πολίτη, θα τον εκφράζει και δεν θα είναι εξάρτημα του συγκεντρωτικού – ρουσφετολογικού κράτους της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη»

«Για αυτό», όπως σημείωσε, «θα δώσουμε την απάντηση για την αλλαγή σελίδας στην αυτοδιοίκηση και μετά βεβαίως την αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα».


Πηγή