Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Με εγκαίνια πάρκου τιμήθηκε η πρωτομαγιά στην Κύπρο

Με τα εγκαίνια πάρκου από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, η Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ) τίμησε απόψε την εργατική Πρωτομαγιά.

Στο πάρκο δόθηκε τιμητικά το όνομα του επί σειρά ετών γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας, Μιχαλάκη Ιωάννου, ο οποίος ανέπτυξε πλούσια δράση και συνέβαλε στη διαμόρφωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και γενικά των εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο.

Σε διακήρυξη της ΣΕΚ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η πορεία ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων και η δυνατότητα επαναφοράς ωφελημάτων και διεκδίκησης μισθολογικών αυξήσεων «μέσα σε λελογισμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο, μέσω του ενισχυμένου κοινωνικού διαλόγου, θα δημιουργήσει μια νέα προοπτική ανάκαμψης της αγοράς εργασίας και αναβάθμισης του ρόλου των εργαζομένων στο πνεύμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς». Επίσης, η ΣΕΚ επισημαίνει ότι η πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας «θα πρέπει να στηρίζεται στη βελτίωση της παραγωγικότητας και όχι να επικεντρώνεται στο χαμηλό εργατικό κόστος και στις επισφαλείς θέσεις απασχόλησης».


Πηγή