Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Με ευρωβουλευτές θα συνομιλήσει την Πέμπτη ο υπ. Άμυνας της Ουκρανίας

Συνάντηση με ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov.

Πιο ειδικά, οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιήσουν αυτήν την συνάντηση με τον Ουκρανό αξιωματούχο. Ο Oleksii Reznikov, ο οποίος θα συμμετάσχει εξ αποστάσεως, θα ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις και τον αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης μέλη της αντιπροσωπείας ΕΕ-Ουκρανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο επίκεντρο αυτής της διαδικτυακής συνάντησης θα τεθούν οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, η πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων και θα δοθεί βήμα, για ακόμη μια φορά, στους Ουκρανούς αξιωματούχους να απευθυνθούν στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την 1η Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ζήτησε από το Κρεμλίνο να τερματίσει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στη χώρα και να αποσύρει άνευ όρων όλες τις δυνάμεις από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας.

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν ευρύτερα περιοριστικά μέτρα με στόχο την στρατηγική αποδυνάμωση της οικονομίας και της βιομηχανικής βάσης της Ρωσίας. Το ψήφισμα υποστηρίζει επίσης σθεναρά την ιστορική απόφαση να διατεθεί σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση για την παροχή αμυντικών όπλων στην Ουκρανίακαθώς και η παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού από τα κράτη μέλη της ΕΕ στην εμπόλεμη χώρα

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου, από τις 10.00 έως τις 11.30 (ώρα Ελλάδας) και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.


Πηγή