Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Με σαρκαστικά σχόλια η επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για την «τιμωρία» Τσακαλώτου

Με τη συναίνεση για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά να αποτελεί… φωτεινή εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα της σύγκρουσης, στη ΝΔ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος πλέον το ΕΚΑΣ.

Σήμερα στις τσέπες των χαμηλοσυνταξιούχων μπαίνει το «πετσοκομμένο» κατά το ήμισυ ΕΚΑΣ, με την Πειραιώς να σηκώνει από την Τετάρτη το θέμα ψηλά στην ατζέντα, με διπλό στόχο. Αφενός να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί κοινωνικού μερίσματος προς όφελος των ασθενέστερων στρωμάτων και να «σκίσει» τα δίχτυα της κυβέρνησης στην εκλογική δεξαμενή των συνταξιούχων, αφετέρου να μετριάσει τις αντιδράσεις στη στάση που τήρησε η αξιωματική αντιπολίτευση στο εφάπαξ βοήθημα που ψηφίστηκε χωρίς τη δική της συγκατάθεση.

Έτσι, στην Πειραιώς σημειώνουν πως επί της ουσίας πρόκειται για το πρώτο βήμα που καταργεί οριστικά το 50% τους ΕΚΑΣ σε 250.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με τους τίτλους τέλους να πέφτουν το 2019 για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τους οποίους κατά τα λοιπά «υποτίθεται ότι μεριμνά η κυβέρνηση». Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν πως με το ένα χέρι ο Αλέξης Τσίπρας έδινε 617 εκατ. ευρώ και με το άλλο τους τα έπαιρνε επί της ουσίας πίσω σε ποσοστό άνω του 70%.

Την ίδια ώρα, μετά τις αιχμηρές αναφορές σε «λεονταρισμούς» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για εσωτερική κατανάλωση, οι οποίοι ωστόσο θέτουν σε κίνδυνο την αξιολόγηση που έπρεπε ήδη να έχει κλείσει, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζουν με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο την ανώμαλη προσγείωση του Μαξίμου στην δήλωση… μετανοίας προς τους θεσμούς.

Έτσι, την ώρα που ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχολίαζε με σαρκαστικό infographic για τους κ.κ. Τσίπρα, Τσακαλώτο, Παππά και Βούτση πως «δεν θα ξανακάνουμε τίποτα χωρίς να σας ρωτήσουμε» προς την τρόικα, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήριζε «ψευτόμαγκα» τον πρωθυπουργό, που όπως τόνισε αναγκάζει τον υπουργό Οικονομικών να φερθεί «σαν παιδί Δημοτικού».

Πέραν του «τρολαρίσματος» ωστόσο, στη ΝΔ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις νέες παλινωδίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, της κυβέρνησης, αφού όσο σημειώνονται και πρόσθετες καθυστερήσεις ο τελικός λογαριασμός για όλους τους πολίτες μεγαλώνει.


Πηγή