Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Με «τσουνάμι» παρομοιάζουν το πλήγμα λόγω κορονοϊού στα ισπανικά ξενοδοχεία

Με «τσουνάμι» παρομοιάζουν το πλήγμα λόγω κορονοϊού στα ισπανικά ξενοδοχεία

Τα ποσοστά πληρότητας στα ισπανικά ξενοδοχεία έχουν μειωθεί δραματικά, με κάποια ξενοδοχεία να είναι άδεια, ενώ «δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος στη συνομοσπονδία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων της Ισπανίας CEHAT.

«Μας έχει έρθει ένα τσουνάμι. Μας έχει χτυπήσει ένας μετεωρίτης και πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CEHAT Ραμόν Εσταλέλα στο Reuters, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλώντας την ισπανική κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν χρεοκοπίες και απολύσεις σε ξενοδοχειακούς ομίλους.

Διπλασιασμών των θανάτων σε μία ημέρα στην Ισπανία

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των θανάτων από το κορονοϊό σε μία ημέρα, από 47 χθες στους 84 σήμερα.

Ο ιός έχει προκαλέσει σοκ σε πολλές χώρες της Ευρώπης και λαμβάνονται συνεχώς νέα μέτρα.

Η Ιρλανδία κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια και ιδρύματα παιδικής φροντίδας μέχρι τις 29 Μαρτίου και επιβάλλει περιορισμούς σε όλες τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ. Οι αρχές συμβουλεύουν την ματαίωση των εκδηλώσεων με την συμμετοχή άνω των 5.000 ανθρώπων σε εξωτερικούς και άνω των 100 σε εσωτερικούς χώρους.


Πηγή