Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μηνυτήρια αναφορά κατά Καμμένου-Κουρουμπλή από απόστρατο αξιωματικό

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Παναγιώτης Σταμάτης και με μηνυτήρια αναφορά του κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο απόστρατος αξιωματικός επιρρίπτει ευθύνες στους δυο υπουργούς γιατί, όπως λέει, έχουν αδρανήσει να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα που θα ανάβει το «πράσινο φως» στους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, κ.λπ. για να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά την συνταξιοδότησή τους.

Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του εδώ και τέσσερα χρόνια παράνομα οι δυο συναρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος με αποτέλεσμα οι απόστρατοι να στερούνται του συνταγματικού δικαιώματος της εργασίας και «να μην έχουν τη δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον απόστρατο πλωτάρχη με τις κινήσεις τους παραβιάζεται η αρχή του κράτους δικαίου, η αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας.

Τέλος, ο κ. Σταμάτης ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθούν στο αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο οι δυο υπουργοί.

localStorage.clear();


Πηγή